Forskningsingenjör med inriktning mot kvalitetsstyrning (2.2.1-248/17) Ansök senast: 1 november.

Institutet för rymdfysik, IRF, är en statlig myndighet som bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, atmosfärfysik och rymdteknik. Många av IRF:s projekt drivs som stora internationella projekt i samarbete med andra forskningsinstitut och rymdorganisationer. IRF har cirka hundra anställda och har verksamhet i Kiruna (huvudkontoret), Umeå, Uppsala och Lund.

Institutet för rymdfysik i Kiruna söker

Forskningsingenjör med inriktning mot kvalitetsstyrning

Vill du arbeta som forskningsingenjör med rymden som arbetsfält? Vill du ha ett spännande jobb där du deltar i utveckling av vetenskapliga mätinstrument för satelliter? Då är detta jobbet för dig!

Inom IRF:s framgångsrika forskningsprogram Solar System Physics and Space Technology, SSPT, utvecklas instrument för rymdfarkoster som utforskar solsystemet. Gruppen består av forskare och ingenjörer med olika specialistkompetenser. Programmet leder för närvarande ett internationellt konsortium som under de närmaste fyra åren utvecklar och färdigställer verenskapliga instrument för ESA:s satellit JUICE (Jupiter Icy Moons Explorer) i ett projekt med samma namn, för att utforska Jupiter och dess månar. Inom programmet utvecklas också instrument för ryska, japanska, kinesiska och indiska vetenskapliga satelliter och vi samarbetar därför med ESA och rymdorganisationer i Ryssland, Japan, Kina och Indien och även med NASA. Mer information om programmets verksamhet finns på:
http://www.irf.se/program/sspt/

Arbetsuppgifter:
Arbetsuppgifterna består i huvudsak av kvalitetskontroll, produktsäkring och projektplanering. De kan också bestå i inköp av elektronikkomponenter, utveckling, konstruktion, montering och provning av elektroniska och elektromekaniska system för instrument.

Processen, från idé till färdigt instrument, försiggår i huvudsak inom programmet och arbetsuppgifterna blir därför både utmanande, utvecklande och varierade. Att upprätta teknisk dokumentation är en viktig del av arbetet, likaså att kunna förmedla resultatet av arbetet i muntlig form. Samtliga projekt är internationella samarbetsprojekt och såväl inrikes som utrikes tjänsteresor förekommer.

Kvalifikationer:
Du har högskoleutbildning med inriktning mot kvalitetskontroll och elektronik eller annan högskoleutbildning med ett innehåll som arbetsgivaren bedömer lämplig.

Kunskaper om kvalitetssystem som tillämpas inom rymdorganisationer så som exempelvis ESA, värdesätts högt. Kunskaper i elektronikkonstruktion och rymdteknik är meriterande.

Inom forskningsprogrammet förekommer omfattande internationella kontakter och det är därför viktigt att du obehindrat kan hantera engelska i tal och i skrift.

Arbetet ställer höga krav på självständighet, noggrannhet, effektivitet, initiativförmåga samt förmåga till problemlösning. Förmåga att kunna samarbeta såväl inom gruppen som med externa parter är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten, med placering vid huvudkontoret i Kiruna, är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde till tjänsten sker enligt överenskommelse.

Mer information om tjänsten kan lämnas av:
Herman Andersson, teknisk ledare, tfn: 0980-790 34, e-post: herman.andersson@irf.se
Cecilia Flemström, personalchef, tfn: 0980-790 65, e-post: cecilia.flemstrom@irf.se
Fackliga representanter:
Stefan Karlsson, ST, tfn: 0980-790 29 , e-post: stefan.karlsson@irf.se
Gabriella Stenberg Weiser, SACO-S, 0980- 790 14, e-post: gabriella@irf.se

Ansökan ska innehålla ett personligt brev, CV och dokumentation av kvalifikationer samt kontaktinformation till två referenser.

Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till: registrator@irf.se
eller till:
Institutet för rymdfysik, Registrator, Box 812, 981 28 Kiruna
Sista ansökningsdag är 1 november 2017
Ange ref. dnr 2.2.1-248/17

Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Kiruna erbjuder goda flygförbindelser med övriga Sverige, närhet till naturupplevelser samt ett rikt föreningsliv. Fjällvärden finns inpå knutarna med många möjligheter till sport- och fritidsaktiviteter.

————————————————————–
Last Application Date: 2017-11-01
————————————————————–

Created by Annelie Klint Nilsson at 2017-10-11
Last modified by Annelie Klint Nilsson at 2021-05-04