Forskningsingenjör med inriktning mot mjukvaruutveckling (dnr 2.2.1-257/22)

Institutet för rymdfysik söker en forskningsingenjör med inriktning mot mjukvaruutveckling.

Rymdväder påverkar teknologi och människa genom fysikaliska processer med ursprung i solen och dess växelverkan med jordens magnetosfär och jonosfär.

De teknologiska effekterna är välkända med påverkan på satelliter, kommunikation, navigering och elkraftdistribution. Rymdvädret orsakar också de vackra norrskenen.

IRF är medlem i International Space Environment Service och ansvarar för Regional Warning Center Sweden. IRF ingår också i ESA:s Space Safety Programme som en del av Geomagnetic Expert Service Centre (G-ESC).

Ingenjörstjänsten är på heltid och består i första hand av utveckling av mjukvara för norrskensapplikationer. IRF:s rymdvädergrupp består av forskare, mjukvaruutvecklare och ingenjörer från IRF:s olika kontor.

I tjänsten förväntas du att utveckla programvara för prognoser av IRF:s norrskensindex, analys av norrskensbilder och att ta fram en applikation för mobiltelefoner.

Arbetet sker i nära samverkan med IRF:s observatorieverksamhet genom utveckling av rymdväderprodukter baserade på observatoriedata. Andra tekniska arbetsuppgifter kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi tror att du har en teknisk universitetsutbildning och/eller kunskap och erfarenhet av programmering i Python och maskininlärning som arbetsgivaren bedömer likvärdig och relevant för arbetsuppgifterna. Erfarenhet av dataanalys och rymdväderverksamhet är meriterande.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning under ett år med placering i Lund och tillträde snarast möjligt. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Mer information om tjänsten kan lämnas av:

Dr Johan Kero, +46-980 790 84, johan.kero@irf.se
Dr Peter Wintoft, +46-46 286 21 21, peter.wintoft@.irf.se

Fackliga representanter:

Uwe Raffalski, SACO-S, +46-980-790 21, uwe.raffalski@irf.se
Stefan Karlsson, ST, +46-980-790 29, stefan.karlsson@irf.se

Sista ansökningsdag är 2022-06-28.

Ansökan ska innehålla ett CV, ett personligt brev (max en sida) med relevanta erfarenheter, kopior av akademiska meriter och kontaktuppgifter till två professionella referenser.

Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till: registrator@irf.se

eller till:

Institutet för rymdfysik,
Registrator,
Box 812,
981 28 Kiruna

Ange ref. dnr 2.2.1-257/22

Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Institutet för rymdfysik, IRF, är en statlig myndighet som bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, atmosfärfysik och rymdteknik. Många av IRF:s projekt drivs som stora internationella projekt i samarbete med andra forskningsinstitut och rymd­organisationer. IRF har cirka hundra anställda och har verksamhet i Kiruna (huvudkontoret), Umeå, Uppsala och Lund. Mer information om IRF: www.irf.se

Created by Annelie Klint Nilsson at

Last modified by Annelie Klint Nilsson at