Operativ IT-chef (dnr: 2.2.1-70/22)

 

OPERATIV IT-CHEF
IT-enheten är en del av IRF:s förvaltning och består i dagsläget av tre medarbetare. Enhetens arbete sker i samverkan med forskningsprogrammens mjukvaruingenjörer som också bidrar till driften av verksamhetsspecifika system och servrar. IT-enhetens övergripande uppdrag är att utföra drift och service på servrar, de allmänna administrativa systemen och nätverken samt användarnas datorer. Det ingår även i IT-enhetens uppdrag att med ett konsultativt förhållningssätt stödja verksamheten i IT-frågor.

Vi har en blandad IT-miljö som består av Linux, Windows och MacOS. Linux dominerar för servrar, men även Windows förekommer.  IRF använder utöver kommersiella program en hel del öppen källkodsmjukvara i egen drift. Ett mål är att ha koll på vår data och personuppgifter genom att lagra dem internt på egna servrar.

 

Arbetsuppgifter
Som IT-chef kommer du att leda och ansvara för arbetet inom IRF:s IT-grupp samt ansvara för samordning av all IT-verksamhet på IRF:s alla verksamhetsorter. I rollen som IT-chef ingår ett övergripande ansvar över medarbetare, budget, arbetsmiljö och verksamhet. En stor del av ditt arbete kommer att vara operativt där du själv praktiskt deltar i verksamheten genom problemlösning av IT-relaterade frågor och utveckling samt drift av system.

Du kommer att såväl leda som delta i arbetet mot en mer digitaliserad förvaltning och forskningsverksamhet. IRF:s verksamhet går mot allt mer användning av digitala verktyg både vad gäller forskning och administration.

Du kommer även att ha ansvar för IRF:s säkerhetsarbete. I det arbetet ingår bland annat säkerhetsskydd, informationssäkerhet samt skalskydd och andra fysiska säkerhetsaspekter.

Som IT-chef ingår du i IRF:s ledningsgrupp och kommer att vara direkt underställd generaldirektören. Du kommer att vara IRF:s representant i vissa externa forum. Tjänsteresor kan förekomma.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som:

– har en universitets- eller högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig

– har kunskaper inom IT

– har erfarenhet av arbete inom IT-service

– kan tala och skriva svenska och engelska

– är svensk medborgare, du ska kunna säkerhetsklassas

Det är meriterande om du:

– har erfarenhet av Windows, Linux, Mac system och serverdrift

– har erfarenhet av serverdrift

– har kunskaper inom IT-säkerhet

– har kunskaper inom server, dator och nätverkshårdvara

– har erfarenhet av komplexa integrerade system med flera processer och applikationer

Mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och du ska ha en kommunikativ förmåga, vara drivande och serviceinriktad. Det är viktigt att du känner ett stort engagemang för dina arbetsuppgifter och för vår verksamhet. Du måste verka för, och värna den statliga värdegrunden.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Kiruna. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Mer information om tjänsten kan lämnas av:

Olle Norberg, generaldirektör, 0980-790 78, olle.norberg@irf.se

Fackliga representanter:
Uwe Raffalski, SACO, 0980-790 21, uwe.raffalski@irf.se
Stefan Karlsson, ST, 0980-790 29, stefan.karlsson@irf.se

Ansökan ska innehålla ett personligt brev och CV. Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till: registrator@irf.se
eller till:
Institutet för rymdfysik, Registrator, Box 812, 981 28 Kiruna

Sista ansökningsdag är 2022-05-02

Ange ref. dnr 2.2.1-70/22

Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.

Created by Martin Eriksson at

Last modified by Annelie Klint Nilsson at