Ingenjör med inriktning mot radiofrekvent elektronik (dnr: 2.2.1-382/20)

Institutet för rymdfysik (IRF) söker en ingenjör med inriktning mot radiofrekvent elektronik.

IRF bedriver långsiktig mät- och registrerings-verksamhet (observatorieverksamhet). I denna verksamhet ingår drift, under-håll, utveckling och konstruktion av vetenskapliga instrument (bla. jonosonder, riometrar, magnetometrar, optiska instrument, infraljudsmätstationer och instrument för mätningar av spårgaser i atmosfären med mm-vågsteknik).

Du kommer att ingå i en liten grupp med forskare och ingenjörer vars uppgift är att ansvara för drift, underhåll, kvalitetssäkring, kalibrering och utveckling av samtliga instrument inom IRF:s observatorieverksamhet. Efter en introduktionsperiod kommer du så småningom att vara  ansvarig ingenjör för vår radiofrekventa utrustning såsom: jonosonder (HF), riometrar (HF) samt mm-vågs radiometri (EHF).

Kvalifikationer

Vi tror att du har civilingenjörsutbildning, eller annan motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du bör ha  goda kunskaper inom digital och analog elektronik och vara  intresserad av att arbeta med radiofrekvent elektronik. Kunskaper inom mekanik, programmering och operativ-systemet Linux är meriterande.

Arbetsuppgifterna är  varierande och ställer krav på självständighet och initiativförmåga. Du ska tycka om att lösa tekniska problem inom många olika områden och  ha en god förmåga att kommunicera samt dokumentera ditt arbete både på svenska och engelska.

Svenskt körkort (minst B) är ett krav. Du ska ha lätt för att samarbeta, både inom arbetsgruppen och med externa parter. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering vid huvudkontoret i Kiruna. Tillträde enligt överenskommelse.

Mer information om tjänsten kan lämnas av:
Urban Brändström, observatoriechef, +46-980-791 26, urban.brandstrom@irf.se

Fackliga representanter:
Uwe Raffalski, SACO-S, +46-980-790 21, uwe.raffalski@irf.se
Stefan Karlsson, ST, +46-980-790 29, stefan.karlsson@irf.se

Sista ansökningsdag är 2021-03-12  

Ansökan ska innehålla ett CV, ett personligt brev (max en sida) med relevanta erfarenheter, kopior av akademiska meriter och kontaktuppgifter till två professionella referenser.

Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till: registrator@irf.se

eller till:

Institutet för rymdfysik,
Registrator,
Box 812,
981 28 Kiruna 

Ange ref. dnr 2.2.1-382/20

Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Institutet för rymdfysik, IRF, är en statlig myndighet som bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, atmosfärfysik och rymdteknik. Många av IRF:s projekt drivs som stora internationella projekt i samarbete med andra forskningsinstitut och rymd­organisationer. IRF har cirka hundra anställda och har verksamhet i Kiruna (huvudkontoret), Umeå, Uppsala och Lund. Mer information om IRF: www.irf.se

Created by Annelie Klint Nilsson at

Last modified by Annelie Klint Nilsson at