Informatör (dnr: 2.2.1-30/21)

Institutet för rymdfysik söker en informatör.

Arbetsuppgifter

I denna roll som informatör ingår ett samordningsansvar för myndighetens interna och externa informations- och kommunikationsarbete. Du kommer att arbeta både strategiskt och operativt inom ditt verksamhetsområde. Du kommer bland annat att utarbeta förslag till policy och strategier, planera för och genomföra informations- och kommunikationsinsatser, ansvara för och utveckla hemsida, intranät och sociala medier samt hantera kontakter med press och media.

Du kommer vidare att ansvara för, och handha, vår besöksverksamhet, vårt bibliotek och vårt arkiv. Du kommer även att hantera och analysera informationsflödet som är relevant för IRF:s verksamhet.

Vi är en liten arbetsplats och arbetsuppgifterna är varierande både vad gäller innehåll och svårighetsgrad.

Du kommer att ingå i IRF:s ledningsgrupp och vara IRF:s representant i vissa forum. Tjänsteresor kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
– har utbildning inom kommunikation som arbetsgivaren bedömer som relevant eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt,

– har erfarenhet av kommunikationsarbete som arbetsgivaren bedömer som relevant,
– kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du:

– har baskunskaper inom bildhantering och grafisk formgivning,
– har kunskaper i InDesign, Photoshop, Office-paketet och WordPress.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och du ska ha en kommunikativ förmåga, kunna hålla deadlines och känna ett stort engagemang för dina arbetsuppgifter och för vår verksamhet.

Det är viktigt att du är bra på att skriva egna texter och att kvalitetssäkra kollegors skrivna material genom språkgranskning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Kiruna. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Mer information om tjänsten kan lämnas av:
Stas Barabash, Föreståndare, 0980-791 22, stas.barabash@irf.se

Fackliga representanter:
Uwe Raffalski, SACO-S, 0980-790 21, uwe.raffalski@irf.se
Stefan Karlsson, ST, 0980-790 29, stefan.karlsson@irf.se

Ansökan ska innehålla ett personligt brev och CV. Välkommen med din ansökan, helst via

e-post, till: registrator@irf.se

eller till:

Institutet för rymdfysik,
Registrator,
Box 812,
981 28 Kiruna

Sista ansökningsdag är 2021-02-22

Ange ref. dnr 2.2.1-30/21

Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Institutet för rymdfysik, IRF, är en statlig myndighet som bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, atmosfärfysik och rymdteknik. Många av IRF:s projekt drivs som stora internationella projekt i samarbete med andra forskningsinstitut och rymd­organisationer. IRF har cirka hundra anställda och har verksamhet i Kiruna (huvudkontoret), Umeå, Uppsala och Lund. Mer information om IRF: www.irf.se

Created by Annelie Klint Nilsson at

Last modified by Annelie Klint Nilsson at