Forskningsingenjör med inriktning mot radiofrekvent elektronik (dnr: 2.2.1-382/20)

Institutet för rymdfysik (IRF) bedriver långsiktig mät- och registrerings-verksamhet (observatorieverksamhet). I denna verksamhet ingår drift, under-håll, utveckling och konstruktion av avancerade vetenskapliga instrument (jonosonder, riometrar, magnetometrar, kameror och andra optiska instrument, infraljudsmätstationer och instrument för mätningar av spårgaser i atmosfären med mm-vågsteknik).

Du kommer att ingå i en liten grupp med forskare och ingenjörer vars uppgift är att ansvara för drift, underhåll, kvalitetssäkring, kalibrering och utveckling av samtliga instrument inom IRF:s observatorieverksamhet.

Du kommer att få ett särskilt ansvar för radiofrekvent utrustning såsom: jonosonder (HF), riometrar (HF) samt mm-vågs radiometri (EHF).

Kvalifikationer

Vi söker en forskningsingenjör med dokumenterat goda kunskaper inom digital och analog elektronik med huvudinriktning mot radiofrekvent elektronik. Vi tror att du har civilingenjörsutbildning, eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Erfarenhet av digital och analog elektronikkonstruktion, tillverkning, reparation och underhållsarbeten är ett krav. Erfarenheter av mjukvarudefinierad radio (SDR) är synnerligen meriterande då bland annat framtida jonosonder bygger på denna teknik. Kunskaper inom mekanik, enklare programmering och operativ-systemet Linux är meriterande.

Arbetsuppgifterna är mycket varierande och ställer höga krav på självständighet och initiativförmåga. Du ska kunna lösa tekniska problem inom många områden, ibland med begränsad vägledning och dokumentation. Du förväntas ha god förmåga att kommunicera samt dokumentera ditt arbete både på svenska och engelska.

Svenskt körkort (minst B) är ett krav, då resor till mätstationer är vanligt förekommande. Du skall ha lätt för att samarbeta, både inom arbetsgruppen och med externa parter. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering vid huvudkontoret i Kiruna. Tillträde enligt överenskommelse.

Mer information om tjänsten kan lämnas av:
Urban Brändström, observatoriechef, +46-980-791 26, urban.brandstrom@irf.se

Fackliga representanter:
Uwe Raffalski, SACO-S, +46-980-790 21, uwe.raffalski@irf.se
Stefan Karlsson, ST, +46-980-790 29, stefan.karlsson@irf.se

Sista ansökningsdag är den 31 januari 2021

Ansökan ska innehålla ett CV, ett personligt brev (max en sida) med relevanta erfarenheter, kopior av akademiska meriter och kontaktuppgifter till två professionella referenser.

Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till: registrator@irf.se

eller till:

Institutet för rymdfysik,
Registrator,
Box 812,
981 28 Kiruna

Ange ref. dnr 2.2.1-382/20

Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Institutet för rymdfysik, IRF, är en statlig myndighet som bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, atmosfärfysik och rymdteknik. Många av IRF:s projekt drivs som stora internationella projekt i samarbete med andra forskningsinstitut och rymd­organisationer. IRF har cirka hundra anställda och har verksamhet i Kiruna (huvudkontoret), Umeå, Uppsala och Lund. Mer information om IRF: www.irf.se

Created by Annelie Klint Nilsson at

Last modified by Annelie Klint Nilsson at