Vikarierande programmerare (dnr 2.2.1-12/18) Ansök senast: 7 februari

Institutet för rymdfysik söker en

Vikarierande programmerare  med inriktning mot serverdrift och datainsamling

Arbetsuppgifterna består främst i att sköta driften av våra Windowsservrar och de administrativa mjukvarusystemen (bland annat ekonomisystemet Agresso), samt vara ett stöd till användarna av dessa system. Vidare ingår att vara ett stöd till användare av övriga IT-system vid IRF.

I mån av tid och behov kan även underhåll och utveckling av mjukvara för datainsamlingssystemen inom observatorieverksamheten ingå i arbetsuppgifterna. Detta omfattar allt från hårdvaran för insamling, digitalisering och överföring av mätdata till centrala arkivservrar där data lagras och presenteras på webben.

Observatorieinstrument utför kontinuerliga mätningar där obrutna och tillförlitliga mätserier är ett krav. Dessa system arbetar uteslutande i Unix-miljö (mestadels Linux). Praktiska inslag inom observatorieverksamhet ingår också i arbetsuppgifterna. För båda arbetsuppgifterna ingår kontinuerligt utvecklingsarbete, men drift och support har alltid högsta prioritet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

– har breda kunskaper inom datorsystem, framförallt erfarenhet av drift och underhåll av Windows och  gärna även Linux servrar

– har ingenjörsutbildning på högskolenivå eller annan IT-utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig

– behärskar svenska och engelska väl i både tal och enklare skrift

Det är meriterande om du:

– har några års yrkeserfarenhet samt erfarenhet av mer hårdvarunära programmering, särskilt datainsamling

– har vissa elektronikkunskaper – har körkort för personbil

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och arbetet ställer höga krav på självständighet, noggrannhet, flexibilitet och förmåga till problemlösning inom många tekniska områden. Förmåga att kunna samarbeta såväl inom gruppen liksom med externa parter är ett krav.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi kan erbjuda dig ett fritt och självständigt arbete i en trivsam miljö. Du får, genom att vara en del av IRF, möjlighet att bidra till vår kärnverksamhet – att bedriva forskning av högsta vetenskapliga kvalitet.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på heltid under perioden 2018-04-01 tom 2019-05-31. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Kiruna. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Mer information om tjänsten kan lämnas av:

Hans Nilsson, IT-chef, 0980-791 27, hans.nilsson@irf.se

Urban Brändström, Observatoriechef, 0980-791 26, urban.brandstrom@irf.se

Fackliga representanter:

Gabriella Stenberg Wieser, SACO-S, 0980-0980-790 14, gabriella@irf.se

Stefan Karlsson, ST, 0980-790 29, stefan.karlsson@irf.se

Ansökan ska innehålla ett personligt brev, CV och dokumentation av kvalifikationer samt kontaktuppgifter till två referenser.

Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till: registrator@irf.se

eller till: Institutet för rymdfysik, Registrator, Box 812, 981 28 Kiruna

Sista ansökningsdag är 7 februari 2018

Ange ref. dnr 2.2.1-12/18

Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.

 

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

 

Institutet för rymdfysik, IRF, är en statlig myndighet som bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, atmosfärfysik och rymdteknik. Många av IRF:s projekt drivs som stora internationella projekt i samarbete med andra forskningsinstitut och rymd­organisationer. IRF har cirka hundra anställda och har verksamhet i Kiruna (huvudkontoret), Umeå, Uppsala och Lund. Mer information om IRF: www.irf.se

 

Created by Annelie Klint Nilsson at

Last modified by Annelie Klint Nilsson at