Forskningsingenjör med inriktning mot analog elektronik (2.2.1-244/16)

Institutet för rymdfysik i Uppsala söker en

Forskningsingenjör med inriktning mot analog elektronik

Till IRF i Uppsala med cirka 35 anställda söker vi en forskningsingenjör med huvudinriktning mot analog elektronik. Du kommer att arbeta i en framgångsrik forskargrupp som bygger vetenskapliga instrument för rymdfarkoster som undersöker solsystemet.

Arbetsuppgifter:
Ditt huvudsakliga ansvarsområde kommer att vara analog elektronik som vi bygger till olika rymdinstrument. Viktiga uppgifter är design av känslig analog elektronik, tester av system, kretsar och komponenter. Oftast kommer du att arbeta med flera projekt parallellt. Ett av de första projekten som du kommer att arbeta med är JUpiter ICy moons Explorer (JUICE), där vi leder ett internationellt konsortium för bygget och driften av ett vetenskapligt instrument på en rymdfarkost till Jupiter. Du kan även komma att arbeta med instrument till rymdfarkosten Turbulence Heating ObserveR (THOR). Arbetet innebär internationellt samarbete med andra forskningsinstitut och rymdorganisationer som ESA och NASA. Även andra uppgifter inom gruppens olika hård- och mjukvaruprojekt kan komma ifråga.

Kvalifikationer:
Du har utbildning på civilingenjörs- eller masternivå inom teknisk fysik eller elektronik. Kunskaper om, och erfarenhet av, arbete med analog elektronik är mycket meriterande. Vidare ser vi gärna att du har kunskaper i flera av följande områden: elektromagnetisk fältteori, materialvetenskap, CAD av PCB, design av elektronik i krävande miljöer, testning och utvärdering av elektroniska system, arbete mot specifikationer och lödning av komponenter på kretskort. Du måste även vara beredd att lösa problem inom andra tekniska områden. Du ska kunna arbeta självständigt. Vi har omfattande internationella kontakter, så god förmåga till samarbete såväl inom gruppen som med skiftande internationella grupper är en nödvändighet, liksom att kunna uttrycka sig på engelska i tal och skrift. Du blir en del i en liten och effektiv grupp civilingenjörer specialiserade på analog elektronik, digital elektronik och mjukvara till de instrument som vi bygger till olika rymdfarkoster. Verksamheten grundas på att alla har breda teknikkunskaper och kan arbeta med uppgifter inom skilda områden. Mer information om gruppens verksamhet finns på http://www.space.irfu.se

Vidare upplysningar kan lämnas av:
Prof. Mats André, tfn: 018-471 59 13, e-post: mats.andre@irfu.se
Ingenjör Walter Puccio tfn: 018-471 59 35, e-post: wp@irfu.se

Fackliga representanter:
Thomas Leyser, SACO-S, tfn: 018-471 59 41, e-post: thomas.leyser@irfu.se
Cecilia Norgren, ST, tfn: 018-471 59 34, e-post: cecilia.norgren@irfu.se

Ansökan ska innehålla ett personligt brev, CV, betyg och relevanta intyg samt kontaktinformation till två referenser. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Den sökande bör vara beredd att tillträda under januari 2017, eller enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till: registrator@irf.se
eller till:
Institutet för rymdfysik,
Registrator,
Box 812,
981 28 Kiruna
senast den 17 oktober 2016.
Ange ref. dnr 2.2.1-244/16

Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.

————————————————————–
Last Application Date: 2016-10-17
————————————————————–

Created by Annelie Klint Nilsson at

Last modified by Annelie Klint Nilsson at