Forskningsingenjör inom analog elektronik (dnr: 2.2.1-394/22)

Institutet för rymdfysik (IRF) söker en forskningsingenjör inom analog elektronik till huvudkontoret i Kiruna.

Inom forskningsprogrammet solsystemets fysik och rymdteknik utforskar vi solsystemet. Gruppen består av forskare och ingenjörer med olika specialistkompetenser som arbetar tillsammans för att utveckla och leverera rymdinstrument för nationella och internationella vetenskapliga satelliter. Projekten genomförs vanligtvis tillsammans med ESA, NASA och andra större rymdorganisationer.

Mer information om aktiviteterna inom programmet och dess projekt återfinns via denna länk.

Arbetsbeskrivning

Din uppgift blir att utveckla, konstruera, tillverka och testa elektroniska och elektromekaniska system för rymdinstrument. Framställning av teknisk dokumentation är en viktig del av arbetet, såväl som att muntligen kunna kommunicera resultaten av arbetet. Vi söker i första hand en ingenjör med erfarenhet av analog elektronik, kraftsystem och EMC.

Processen från idé till ett färdigt instrument utförs huvudsakligen vid IRF och du kommer direkt att se resultaten av ditt arbete. Arbetsuppgifterna omfattar till stor del framtagning av prototyper.

De flesta projekt är internationella samarbetsprojekt, vilket kan innebära såväl inrikes som utrikes tjänsteresor.

Kvalifikationer

Civilingenjörsutbildning med inriktning mot elektronik, eller annan motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Specialisering inom rymdteknik är meriterande.

Erfarenhet av utveckling och testning av analoga elektroniksystem (t.ex. förstärkare och kraftaggregat) för rymd- eller flygapplikationer, såväl som erfarenhet inom området EMC, värderas högt.

Erfarenhet av konstruktion av digitala system är också meriterande, såväl som kunskap inom rymdteknik. På grund av de omfattande internationella kontakterna är det viktigt att du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på engelska.

Arbetet medför höga krav på självständighet, noggrannhet, initiativförmåga och förmåga att lösa problem inom många teknikområden. Förmåga att samarbeta inom arbetsgruppen såväl som med externa parter är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering vid huvudkontoret i Kiruna. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Vad vi kan erbjuda dig

Vi kan erbjuda dig en arbetsplats med flexibla tidsavtal, upp till sju veckors semester per år, en väl utvecklad friskvård med trivselaktiviteter, friskvårdsbidrag och gym på arbetsplatsen.

Det vi är stoltast över att kunna erbjuda dig är varierade och intressanta arbetsuppgifter, trevliga kollegor samt en kreativ och fri arbetsplats där alla ges ett eget ansvar.

Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer på vår arbetsplats och vi arbetar jämställdhetsintegrerat, vilket innebär att vi beaktar jämställdhetsaspekter i det dagliga arbetet och i alla beslutsfattande forum.

Vi tycker att Kiruna är ett fantastiskt ställe att bo på, bland annat så har vi Sveriges modernaste stadskärna – se mer på denna sida.

Mer information om tjänsten kan lämnas av:
Stas Barabash, programchef, +46-980-791 22, stas.barabash@irf.se

Fackliga representanter:
Uwe Raffalski, SACO-S, +46-980-790 21, uwe.raffalski@irf.se
Stefan Karlsson, ST, +46-980-790 29, stefan.karlsson@irf.se

Sista ansökningsdag är den 2022-12-06.

Ansökan ska innehålla ett CV och ett personligt brev (max en sida) som beskriver relevant erfarenhet. Ansökan ska även innehålla kontaktuppgifter till två professionella referenser.

Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till: registrator@irf.se

eller till:

Institutet för rymdfysik,
Registrator,
Box 812,
981 28 Kiruna

Ange ref. dnr 2.2.1-394/22

Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Institutet för rymdfysik, IRF, är en statlig myndighet som bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, atmosfärfysik och rymdteknik. Många av IRF:s projekt drivs som stora internationella projekt i samarbete med andra forskningsinstitut och rymd­organisationer. IRF har cirka hundra anställda och har verksamhet i Kiruna (huvudkontoret), Umeå, Uppsala och Lund. Mer information om IRF: www.irf.se

Created by Annelie Klint Nilsson at

Last modified by Annelie Klint Nilsson at