Mjukvaruingenjör (dnr 2.2.1-320/22)

Institutet för rymdfysik (IRF) i Uppsala söker en mjukvaruingenjör för instrument.

Vill du jobba med programmering av framtidens rymdfarkoster i ett team i forskningens framkant?

IRF söker en mjukvaruingenjör inom inbyggda system för utveckling av mjukvara till rymdinstrument. Ditt huvudsakliga arbetsområde kommer att vara utveckling av ombordmjukvara samt mjukvara till marksystemen för de instrument som utvecklas på IRF i vår grupp bestående av ingenjörer och forskare.

De huvudsakliga utvecklingsprojekten för närvarande på IRF i Uppsala är Radio & Plasma Waves Investigation (RPWI) instrumentet till European Space Agencys (ESA) JUpiter ICy moons Explorer (JUICE) mission till Jupiter och COMPLIMENT instrumentet till ESAs Comet Interceptor mission till en än så länge okänd komet.

Kvalifikationer

  • Kandidatexamen i datorvetenskap, informationsteknologi, eller annan motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Flera års erfarenhet av mjukvaruutveckling i inbyggda system
  • Kunskaper i realtidsprogrammering i C för inbyggda system och mikrokontroller
  • Erfarenhet av att producera och underhålla mjukvarudokumentation

Det är meriterande om du även har:

  • Kunskap om SpaceWire, realtidsoperativsystem (RTOS), serielänkar och LEON processorn.
  • Erfarenhet av mjukvarutestning på enhets- och/eller systemnivå
  • Erfarenhet av projektledning samt att leda mjukvaruutveckling och/eller små team
  • Kunskaper om analog och digital elektronik

Utöver detta är det nödvändigt med goda kommunikations- och koordineringsfärdigheter eftersom arbetet sker i ett mindre mjukvaruteam på IRF samt i samarbete med ESA och de företag som står för bygget av rymdsonderna. Arbetet utförs till större delen på engelska, så det kräver mycket goda kunskaper i både skriftlig och muntlig engelska.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på IRF:s kontor på Ångströmlaboratoriet i Uppsala. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Mer information om tjänsten kan lämnas av:
Yuri Khotyaintsev, yuri@irfu.se
Thomas Nilsson, thoni@irfu.se

Fackliga representanter:
Thomas Leyser, SACO-S, thomas.leyser@irfu.se
Jan Karlsson, ST, jan.karlsson@irfu.se

Sista ansökningsdag är 2022-10-17

Ansökan ska innehålla ett CV och ett personligt brev (max en sida) som beskriver relevant erfarenhet. Kopior på akademiska bevis och kontaktinformation till referenser är önskvärt.

Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till: registrator@irf.se

eller till:

Institutet för rymdfysik,
Registrator,
Box 812,
981 28 Kiruna

Ange ref. dnr 2.2.1-320/22

Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn +46-980-790 00.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

 

Institutet för rymdfysik, IRF, är en statlig myndighet som bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, atmosfärfysik och rymdteknik. Många av IRF:s projekt drivs som stora internationella projekt i samarbete med andra forskningsinstitut och rymdorganisationer, samt rymdrelaterad industri. IRF har cirka hundra anställda och har verksamhet i Kiruna (huvudkontoret), Umeå, Uppsala och Lund. Mer information om IRF: www.irf.se

 

Created by Annelie Klint Nilsson at

Last modified by Annelie Klint Nilsson at