Gästforskare (dnr: 2.2.1-161/22)

Institutet för rymdfysik söker en gästforskare för analys och simulering av mätningar i jonosfären med ESAs SWARM-satelliter.

Arbetsuppgifter

Arbetet består analys av mätningar av jonosfärens täthet och temperatur från våra Langmuirsonder på SWARM med avseende på plasmastrukturer på höga, mellan, eller ekvatornära latituder, beroende på kandidatens erfarenhet och preferens. Instrumentella effekter i mätningar kan förkomma och måste separeras från fysikaliska processer i jonosfären. En rapport eller utkast till artikel i vetenskaplig tidskrift ska skrivas.

Kvalifikationer

God kännedom om rymdfysik genom forskarutbildning i detta ämne eller motsvarande. Erfarenhet av analys av Langmuirsonder i rymden och algoritmer för reduktion och processering av data från sådana instrument. Erfarenhet av simuleringskoden SPIS (Spacecraft-Plasma Interaction System) kan vara en fördel.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning under fem månader med placering i Uppsala. Vi tillämpar individuell lönesättning. Den sökande ska vara beredd att tillträda snarast.

Mer information om tjänsten kan lämnas av:

Stephan Buchert, stephan.buchert@irfu.se
Anders Eriksson, anders.eriksson@irfu.se

Fackliga representanter:

Thomas Leyser, SACO-S, thomas.leyser@irfu.se
Jan Karlsson, ST, jan.karlsson@irfu.se

Ansökan ska innehålla ett personligt brev, CV, relevanta intyg och dokumentation av kvalifikationer samt kontaktinformation till två referenser.

Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till:

registrator@irf.se

eller till:

Institutet för rymdfysik,
Registrator,
Box 812,
981 28 Kiruna

Sista ansökningsdag är 2022-05-13. 

Ange ref. dnr 2.2.1-161/22

Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.


Institutet för rymdfysik, IRF, är en statlig myndighet som bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, atmosfärfysik och rymdteknik. Många av IRF:s projekt drivs som stora internationella projekt i samarbete med andra forskningsinstitut och rymd­organisationer. IRF har cirka hundra anställda och har verksamhet i Kiruna (huvudkontoret), Umeå, Uppsala och Lund. Mer information om IRF: www.irf.se

Created by Annelie Klint Nilsson at

Last modified by Annelie Klint Nilsson at