Mjukvaruingenjör för instrument (dnr: 2.2.1-374/21)

Vill du verka i Sveriges utkant men i teknikens framkant? Vill du bli en del av ett dynamiskt och internationellt arbetslag där du ges stora möjligheter att föreslå egna tekniska lösningar? Då passar denna tjänst dig.

Institutet för rymdfysik i Uppsala söker en mjukvaruingenjör för instrument.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av mjukvaruutveckling för ”Radio & Plasma Waves Investigation (RPWI)” ombord på ESA’s rymdfarkost till Jupiter som heter ”JUpiter ICy moons Explorer (JUICE)”.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Kandidatexamen i datorvetenskap, informationsteknologi, eller annan motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Kunskaper i realtidsprogrammering i C för inbyggda system och mikrokontroller
  • Kunskap om realtidsoperativsystem (RTOS), RTEMS eller liknande

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet i system- och enhetsnivåtestning av mjukvara
  • Kunskap om ”threaded” programmering, ”tasks”, ”mutexes”, ”semaphores”, etc.
  • Grundläggande kunskap om datorarkitekturer, ”cache”, ”pipelines”, ”interrupts”, DMA, FPU, etc.

Du ska även ha goda kommunikations- och koordinationsegenskaper, eftersom arbetet innebär integration av instrumentmjukvara på JUICE som sker i samarbete med flera internationella mjukvarugrupper, ESA och Airbus. Kunskap/erfarenhet av att skriva mjukvarudokumentation är därför också nödvändigt. Arbetet utförs oftast på engelska och därför är det ett krav att kunna uttrycka sig väl i tal och skrift på engelska.

Tjänsten är en tidsbegränsad heltidsanställning under två år med placering på IRF:s kontor i Uppsala. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Mer information om tjänsten kan lämnas av:
Jan-Erik Wahlund, e-post: Jan-Erik.Wahlund@irfu.se
Thomas Nilsson, e-post: thoni@irfu.se

Fackliga representanter:
Thomas Leyser, SACO-S, e-post: thomas.leyser@irfu.se
Jan Karlsson, ST, e-post: jan.karlsson@irfu.se

Sista ansökningsdag är 2022-01-31

Ansökan ska innehålla ett CV och ett personligt brev (max en sida) som beskriver relevant erfarenhet. Kopior på akademiska bevis och kontaktinformation till referenser är önskvärt.

Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till: registrator@irf.se

Eller till:

Institutet för rymdfysik,
Registrator,
Box 812,
981 28 Kiruna 

Ange ref. dnr 2.2.1-374/21

Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn +46-980-790 00.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Institutet för rymdfysik, IRF, är en statlig myndighet som bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, atmosfärfysik och rymdteknik. Många av IRF:s projekt drivs som stora internationella projekt i samarbete med andra forskningsinstitut och rymdorganisationer, samt rymdrelaterad industri. IRF har cirka hundra anställda och har verksamhet i Kiruna (huvudkontoret), Umeå, Uppsala och Lund.

Created by Martin Eriksson at

Last modified by Martin Eriksson at