Mjukvaruingenjör till Uppsala (dnr: dnr 2.2.1-373/21)

Vill du verka i Sveriges utkant men i teknikens framkant? Vill du bli en del av ett dynamiskt och internationellt arbetslag där du ges stora möjligheter att föreslå egna tekniska lösningar? Då passar denna tjänst dig.

Institutet för rymdfysik i Uppsala söker nu en mjukvaruingenjör.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av att utveckla och underhålla mjukvara för marksegmentet till flera av våra instrument på rymdfarkoster, till exempel, Solar Orbiter, Swarm och JUICE. Marksegmentets mjukvara inkluderar utveckling av pipelines för transformering av rådata från mätinstrumentet till fysikaliskt meningsfulla dataprodukter, relaterade visualiseringsverktyg och arkivering av dataprodukter i databaser för rymdfarkostprojektet i fråga.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • Har kunskaper i datorvetenskap, informationsteknologi, eller annan motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Har erfarenhet av programmering i MATLAB och Python
  • Har erfarenhet i Unix/Linux och Shell scripting

Det är meriterande om du:

  • Har erfarenhet av andra språk, speciellt C och Julia.
  • Har kunskap i kontinuerlig integration (CI) och kontinuerlig testning
  • Har erfarenhet av att arbeta med rymdfarkostdata, tidserier och signalbehandling.
  • Kunskap/erfarenhet av att skriva mjukvarudokumentation.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och du ska ha förmåga att arbeta självständigt, och att arbeta mot internationella grupper och mot europeiska rymdstyrelsen (ESA). Arbetet utförs därför oftast på engelska och därför är det ett krav att kunna uttrycka sig väl i tal och skrift på engelska

Tjänsten är en tidsbegränsad heltidsanställning under två år med placering på IRF:s kontor i Uppsala. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Mer information om tjänsten kan lämnas av:
Yuri Khotyaintsev, e-post: yuri@irfu.se
Jan-Erik Wahlund, e-post: jwe@irfu.se
Thomas Nilsson, e-post: thoni@irfu.se

Fackliga representanter:
Thomas Leyser, SACO-S, e-post: thomas.leyser@irfu.se
Jan Karlsson, ST, e-post: jan.karlsson@irfu.se

Sista ansökningsdag är 2022-01-31

Ansökan ska innehålla ett CV och ett personligt brev (max en sida) som beskriver relevant erfarenhet. Kopior på akademiska bevis och kontaktinformation till referenser är önskvärt.

Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till: registrator@irf.se

eller till:

Institutet för rymdfysik,
Registrator,
Box 812,
981 28 Kiruna 

Ange ref. dnr 2.2.1-373/21

Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn +46-980-790 00.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Institutet för rymdfysik, IRF, är en statlig myndighet som bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, atmosfärfysik och rymdteknik. Många av IRF:s projekt drivs som stora internationella projekt i samarbete med andra forskningsinstitut och rymdorganisationer, samt rymdrelaterad industri. IRF har cirka hundra anställda och har verksamhet i Kiruna (huvudkontoret), Umeå, Uppsala och Lund.

Created by Martin Eriksson at

Last modified by Annelie Klint Nilsson at