Mjukvaruutvecklare för norrskensstudier (dnr: 2.2.1-73/21)

Institutet för rymdfysik (IRF) söker en mjukvaruutvecklare för norrskensstudier. Vi söker en person som är intresserad av att utveckla avancerad mjukvara för att analysera data från ett unikt optiskt kamerasystem för norrskensstudier.

Arbetsbeskrivning

ALIS_4D är ett unikt markbaserat optiskt system för studier av norrsken och andra fenomen i polaratmosfären. ALIS_4D består av ett nätverk av obemannade fjärrstyrda stationer som är i kontinuerlig drift vid mörker. Ett av ALIS_4D:s vetenskapliga mål är att göra tredimensionella avbildningar av norrsken med hjälp av tomografisk rekonstruktion.

Som mjukvaruutvecklare kommer du att uppgradera och vidareutveckla befintlig programvara och avancerade verktyg för vetenskaplig bildbehandling och algoritmer för tredimensionella avbildningar. Du kommer att arbeta forskarnära och ges möjlighet att delta i forskningsprocessen.

Kvalifikationer

Vi tror att du har en universitetsutbildning i datavetenskap, fysik eller har kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Alternativt skulle arbetsuppgifterna kunna anpassas till och intressera någon som är forskarutbildad inom ett relevant fält som rymdfysik eller datavetenskap.

Befintlig mjukvara för datahantering och dataanalys är huvudsakligen skriven i MATLAB och Scilab. Du behöver därför kunna läsa sådan kod. Goda programmeringskunskaper i Python och versionshantering med till exempel git är ett krav. Erfarenhet av andra programmeringsspråk som C, Fortran, php, etc. är meriterande. All mjukvaruutveckling sker i Linuxmiljö. Det är viktigt att du kan kommunicera på engelska.

Tjänsten är placerad vid huvudkontoret i Kiruna och är en tidsbegränsad anställning under två år, med möjlighet till förlängning. Tillträde hösten 2021 eller enligt överenskommelse.

Mer information om tjänsten:
Dr Tima Sergienko, +46-980-790 71, tima@irf.se,

Fackliga representanter:
Uwe Raffalski, SACO-S, +46-980-790 21, uwe.raffalski@irf.se
Stefan Karlsson, ST, +46-980-790 29, stefan.karlsson@irf.se

Sista ansökningsdag är 2021-04-30.  

Ansökan ska innehålla ett CV, ett personligt brev (max en sida) med relevanta erfarenheter, kopior av akademiska meriter och kontaktuppgifter till två professionella referenser.

Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till: registrator@irf.se

eller till:

Institutet för rymdfysik,
Registrator,
Box 812,
981 28 Kiruna 

Ange ref. dnr 2.2.1-73/21

Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Institutet för rymdfysik, IRF, är en statlig myndighet som bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, atmosfärfysik och rymdteknik. Många av IRF:s projekt drivs som stora internationella projekt i samarbete med andra forskningsinstitut och rymd­organisationer. IRF har cirka hundra anställda och har verksamhet i Kiruna (huvudkontoret), Umeå, Uppsala och Lund. Mer information om IRF: www.irf.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Created by Annelie Klint Nilsson at

Last modified by Annelie Klint Nilsson at