Utställningsturné! Luleå, Umeå, Stockholm, Norrköping: Sverige – på väg till Jupiter och dess isiga månar

Visste du att Sverige, genom svenska rymdforskare, medverkar i det största vetenskapliga rymdprojektet i europeisk historia? Under våren 2023 har du möjlighet att träffa personerna som står bakom den svenska medverkan och ta del av en utställning med fokus på hårdvara och vetenskap. Institutet för rymdfysik (IRF) ser fram emot att träffa just dig i Luleå, Umeå, Stockholm och Norrköping!

Den 13 april är det dags för uppskjutning av den europeiska rymdsonden JUpiter ICY moons Explorer (JUICE) med destination Jupiter och tre av dess isiga månar. Sverige, genom svenska rymdforskare på Institutet på rymdfysik (IRF), ansvarar för två av instrumenten ombord.

En utställning för dig som är nyfiken!

Under en utställningsturné besöker vi Teknikens hus i Luleå, Curiosum science center i Umeå, Tekniska museet i Stockholm och Visualiseringscenter C i Norrköping. Turnén genomförs i samarbete med Rymdstyrelsen.

Se även: www.juice.irf.se som kommer att uppdateras med information.
Använd #swejuice i sociala medier
Klicka här för nedladdningsbar poster – pdf

 

Image cred huvudbild: spacecraft: ESA/ATG medialab; Jupiter: NASA/ESA/J. Nichols (University of Leicester); Ganymede: NASA/JPL; Io: NASA/JPL/University of Arizona; Callisto and Europa: NASA/JPL/DLR

Created by Annelie Klint Nilsson at

Last modified by Annelie Klint Nilsson at