Forskningsingenjör (dnr 2.2.1-360/22)


Forskningsingenjör med inriktning mot testning och kalibrering av rymdinstrument

Arbetsbeskrivning
Din uppgift blir bland annat att utföra tester, kalibrering och relevant utveckling av rymdinstrument för partikelmätningar I arbetet ingår också att dokumentera arbetet, ge teknisk support till befintliga test- och kvalificeringsanläggningar vid IRF samt att vidareutveckla sådan infrastruktur. Du ska även delta i relevant utbildning och arbeta med potentiella kunder och bidra till skrivande av ansökningar för extra finansiering.

Kvalifikationer
Du har en universitetsutbildning i fysik eller har kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande att ha kunskap om test- och kalibreringssystem samt att ha erfarenhet av att arbeta med flyginstrument/flyghårdvara.

På grund av de omfattande internationella kontakterna är det viktigt att du behärskar engelska i tal och skrift.

Arbetsuppgifterna ställer höga krav på självständighet och initiativförmåga. Du ska kunna lösa problem inom många tekniska områden, med begränsad vägledning. Förmåga att samarbeta, både inom arbetsgruppen och med externa parter, är ett krav. Du ska ha god och demonstrerad förmåga att hålla muntliga presentationer och att kunna förmedla ett budskap. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering vid huvudkontoret i Kiruna. Tillträde sker snarast. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Mer information om tjänsten kan lämnas av:
Programchef Stas Barabash, +46-980 791 22, stas.barabash@irf.se

Fackliga representanter:
Uwe Raffalski, SACO-S, +46-980-790 21, uwe.raffalski@irf.se
Stefan Karlsson, ST, +46-980-790 29, stefan.karlsson@irf.se

Sista ansökningsdag är 2022-11-04.
Ansökan ska innehålla ett CV, ett personligt brev (max en sida) med relevanta erfarenheter, kopior av akademiska meriter och kontaktuppgifter till två professionella referenser.

Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till: registrator@irf.se
eller till:
Institutet för rymdfysik,
Registrator,
Box 812,
981 28 Kiruna

Ange ref. dnr 2.2.1-360/22

Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Created by Martin Eriksson at

Last modified by Annelie Klint Nilsson at