norrsken

IRF-forskare medverkar i populärvetenskapligt webinar – tema norrsken

Vad är egentligen norrsken? Väder i rymden? Den 25 april kl.19.00 håller IRF, Esero Sweden och Astronomins dag och natt i ett populärvetenskapligt webinar – tema norrsken. Dr. Andrew Dimmock är en av IRF:s rymdvädersexperter och på engelska kommer han bland annat att berätta om varför det blir norrsken och hur vi vet när det ska bli norrsken.
Weather in space – How to catch Aurora är ett webinar i samarbete mellan IRF, den rikstäckande vetenskapsfestivalen Astronomins dag och natt samt Esero Sverige som syftar till att vara ett stöd för skolor i arbetet med teknik, naturvetenskap och matematik genom att använda rymden som utgångspunkt.
Medverkar gör även Esero Sveriges lärarambassadör Jenny Jansson och Astronomins dag och natts koordinator Cornelia Ekvall.
Välkommen den 25 april då du även har möjlighet att ställa frågor till Andrew, Jenny och Cornelia.

För att ansluta dig till Zoom: 
Lösenord: Aurora
Mer information om eventet finns även på Facebook.

Created by Annelie Klint Nilsson at

Last modified by Annelie Klint Nilsson at