Ny doktorsavhandling.

Sofia Bergman har nu spikat upp sin avhandling “Low-energy ions around comet 67P/Churyumov-Gerasimenko” tillsammans med sin huvudhandledare Gabriella Stenberg Wieser.

Sofia har i sin avhandling utvecklat en ny metod för att analysera mätningar av lågenergi-joner runt komet 67P/Churymov-Gerasimenko. Det finns mängder av dessa joner runt kometen och de är väldigt viktiga för att vi ska förstå kometens omgivning, men tyvärr så är de väldigt svåra att mäta. Med hjälp av metoden som Sofia utvecklat i avhandlingen så kan vi nu studera dessa joners egenskaper på ett sätt som tidigare inte varit möjligt.

– Så, vad ska du göra härnäst Sofia?

Nästa steg är att försvara avhandlingen på disputationen om tre veckor. Efter det så stannar jag kvar på IRF ett tag till och sedan hade jag gärna gjort en postdoc och fortsatt med forskningen! Jag har haft fyra väldigt fina år på IRF och i Kiruna och jag har fått vara en del av en fantastisk forskargrupp och har utvecklats väldigt mycket, både som forskare och som människa.

– IRF kommer såklart med nyfikna ögon följa hennes resa.

 

Länk till avhandlingen.

Created by Martin Eriksson at

Last modified by Martin Eriksson at