Astronomins dag

IRF tog “Steget ut i rymden” under årets Astronomins dag

Under årets Astronomins dag tog IRF “Steget ut i rymden” under två dagar. Den 25 september visade IRF-forskare upp rymdinstrument på Tekniska museet, träffade besökare och berättade i livesändning om rymdsonden Solar Orbiter. Den 24 september live-sände Space Kiruna (rymdaktörer i Kiruna) ett samtal mellan rymdaktörerna. 

Nu kan du i efterhand ta del av livesändningen från Tekniska museet med IRF:s Michiko Morooka och Yuri Khotyaintsev som medverkar med start cirka 53 min in i sändningen.

Missade du det live-sända samtalet den 24 september med representanter från rymdverksamheten i Kiruna? Nedan finns en något förkortad version tillgänglig. Space Kiruna består av Institutet för rymdfysik (IRF), Eiscat, Luleå tekniska universitet, SSC Esrange och Rymdgymnasiet som tillsammans arbetar för ett europeiskt rymdcenter i världsklass.


Bild: Michiko Morooka, Yuri Khotyaintsev och Fredrik Leffe Johansson under Astronomins dag på Tekniska museet.

Created by Annelie Klint Nilsson at

Last modified by Annelie Klint Nilsson at