Test in the thermal vacuum chamber.

Spännande saker pågår vid IRF SpaceLab i Kiruna

Testtjänster genomförs kontinuerligt vid IRF SpaceLab i vinter trots pandemin. Nyligen utfördes höghöjdstester för en svensk industrikund parallellt med IRF: s pågående interna testkampanjer (termiskt vakuum och detektortestning till rymdprojektet JUICE, JUpiter ICy moons Explorer.

Testanläggningen, IRF SpaceLab, i Kiruna erbjuder industrin och forskargrupper en omfattande möjlighet att testa och kvalificera rymdrelaterad hårdvara för satelliter, raketer, ballonger och markbaserad teknik.

Vill du veta mer om IRF SpaceLab?

Webbsida IRF SpaceLab
Video IRF SpaceLab


Bilden visar den termiska vacuumkammaren och IRF:s forskningsingenjör Atakan Sirin.
Foto: Philipp Wittmann, IRF

Created by Annelie Klint Nilsson at

Last modified by Annelie Klint Nilsson at