Gabriella Stenberg Wieser

Frusna världar: IRF flyger till Jupiter med rymdfarkosten JUICE (livesänd presentation)

På torsdag den 19 november klockan 10.00- 10.35 tar IRF-forskaren i Kiruna, Gabriella Stenberg Wieser med tittarna på en 35 minuter lång resa till Jupiter och dess isiga månar. Det populärvetenskapliga seminariet sänd live via IRF:s Youtube.

Aldrig tidigare har Institutet för rymdfysik (IRF) arbetat med ett så stort rymdprojekt som JUICE (JUpiter ICy moons Explorer). 2022 är det dags för uppskjutning av rymdfarkosten JUICE som då påbörjar den åtta år långa resan mot Jupiter och dess isiga månar.

IRF är utvald av den europeiska rymdorganisationen ESA att ansvara för två av de tio vetenskapliga instrumenten ombord på JUICE. Huvudkontoret i Kiruna ansvarar för Particle Environment Package (PEP) och Uppsalakontoret fokuserar på instrumentet Radio and Plasma Wave Investigation (RPWI).

Mer om IRF:s Jupiteräventyr: https://www.irf.se/sv/irf-i-rymden/juice/

 

Created by Annelie Klint Nilsson at

Last modified by Annelie Klint Nilsson at