Forskningsingenjör med inriktning mot testning och kalibrering av rymdinstrument (dnr: 2.2.1-144/20)

Institutet för rymdfysik (IRF) söker en forskningsingenjör med inriktning mot testning och kalibrering av rymdinstrument.

IRF utökar SpaceLab: vår utvecklings-, testnings- och kalibreringsanläggning som finns på huvudkontoret i Kiruna.

Syftet med SpaceLab är att skapa en unik miljö som stödjer utveckling och kalibrering av vetenskapliga instrument och systemkomponenter för rymdmissioner, för planetär forskning samt för ballonger och sondraketer. SpaceLab nyttjas för tillfället internt av IRF:s egna forskare, men ska även kunna användas av externa kunder – både inom forskning och industri.

Din uppgift blir att vidareutveckla och marknadsföra SpaceLab-konceptet, tillhandahålla specifikationer för ny testutrustning, arbeta med potentiella kunder och ge teknisk support till befintliga test- och kvalificeringsanläggningar.

Kvalifikationer
Civilingenjör i teknik möjligtvis med en specialisering inom rymdteknik.

På grund av de omfattande internationella kontakterna är det viktigt att du behärskar engelska i tal och skrift.

Arbetsuppgifterna ställer höga krav på självständighet och initiativförmåga. Du ska kunna lösa problem inom många tekniska områden, med begränsad vägledning. Förmåga att samarbeta, både inom arbetsgruppen och med externa parter, är ett krav. Du ska ha god förmåga att hålla muntliga presentationer och att kunna förmedla ett budskap. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Tjänsten är tidsbegränsad under ett år, med eventuell möjlighet till förlängning. Placering är på huvudkontoret i Kiruna. Tillträde sker under juli 2020.

Mer information om tjänsten kan lämnas av:
Máté Kerényi, projektledare för SpaceLab, +46-980-790 02, mate@irf.se

Fackliga representanter:
Uwe Raffalski, SACO-S, +46-980-790 21, uwe.raffalski@irf.se
Stefan Karlsson, ST, +46-980-790 29, stefan.karlsson@irf.se

Sista ansökningsdag är 7 juni 2020

Ansökan ska innehålla ett CV, ett personligt brev (max en sida) med relevant erfarenhet, kopior av akademiska utskrifter och kontaktuppgifter till två professionella referenser.

Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till:

registrator@irf.se

eller till:

Institutet för rymdfysik,
Registrator,
Box 812,
981 28 Kiruna

Ange ref. dnr 2.2.1-144/20

Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Institutet för rymdfysik, IRF, är en statlig myndighet som bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, atmosfärfysik och rymdteknik. Många av IRF:s projekt drivs som stora internationella projekt i samarbete med andra forskningsinstitut och rymd­organisationer. IRF har cirka hundra anställda och har verksamhet i Kiruna (huvudkontoret), Umeå, Uppsala och Lund. Mer information om IRF: www.irf.se

 

 

Created by Annelie Klint Nilsson at

Last modified by Annelie Klint Nilsson at