Jupiter i fokus när IRF-forskare medverkar i podcast

I podcastavsnittet “Har vi åkt till Jupiter än?” berättar IRF-forskarna Gabriella Stenberg Wieser och Jan-Erik Wahlund om solsystemets största planet och på vilket sätt IRF är inblandade i den kommande Jupitermissionen JUICE, JUpiter Icy moons Explorer.

Avsnittet bjuder på populärvetenskapligt berättande om Jupiter och dess månar, om instrumentpaket PEP, Particle Environment Package som byggs i Kiruna, om IRF i Uppsalas instrument RPWI, Radio and Plasma Wave Investigation, samt om rymdfarkosten JUICE.

Avsnittet är en del av podcastserien “Har vi åkt till Mars än?” som produceras med anledning av 50-årsjubileumet för den första människan på månen. Programledarna Susanna Lewenhaupt och Marcus Pettersson följer utvecklingen mot att sätta den första människan på Mars men vill också ge plats åt gasjätten Jupiter som IRF kommer att vara med och utforska.

Har vi åkt till Mars än? görs på Beppo av Rundfunk Media.

Lyssna på podcastavsnittet

Foto: Har vi åkt till Mars än?

Har vi åkt till Jupiter än?
Gabriella Stenberg Wieser, forskare vid IRF i Kiruna.

Foto: Har vi åkt till Mars än?
« av 3 »

Created by Annelie Klint Nilsson at

Last modified by Annelie Klint Nilsson at