IRF på Rymdforum 2019

När Rymdforum 2019 nyligen arrangerades i Trollhättan medverkade IRF:s forskare Jan-Erik Wahlund och institutets föreståndare Stas Barabash. 

Årets tema var “En rymdverksamhet i stark förändring” och under programpunkten “Framtidens grundläggande rymdforskning – vad betyder den för oss?” fick deltagarna på Rymdforum en inblick i stora vetenskapliga projekt i omvärlden samtidigt som de hade tillfälle att bli inspirerade av grundforskning i Sverige.

Jan-Erik Wahlund förklarade hur instrumentet Radio Plasma Wave Investigations, RPWI, ska studera Jupiters isiga månar, “Next stop Jupiter, then onward, outward!”. Stas Barabash berättade om IRF:s månforskning, “Sweden on the Moon: with Chang’E-4 to the lunar far-side”.

Presentationerna följdes av en paneldebatt med de medverkande.

Foto: Rick Mc Gregor

Created by Annelie Klint Nilsson at

Last modified by Annelie Klint Nilsson at