Kanadensisk ambassadör tog del av rymdverksamhet

Under tisdagen hade Rymdcampus besök av Kanadas ambassadör Heather Grant. Vid IRF fick hon bland annat en inblick i instrumentarbetet till rymdfarkosten JUICE som inom några år kommer att färdas till Jupiter.

Värdar för besöket var IRF, EISCAT och Avdelningen för rymdteknik vid Luleå tekniska universitet. Organisationerna berättade om sina verksamheter och visade upp sina lokaler. Heather Grant fick även ta del av IRF:s observatorieverksamhet och lära sig mer om optisk norrskensforskning och mätningar av spårgaser i atmosfären.

Bildtext: Stefan Karlsson, ingenjör vid IRF, visar Heather Grant en av de sensorer som är under test inför den kommande resan till Jupiter.
Foto: Ella Carlsson Sjöberg, IRF

Created by Annelie Klint Nilsson at

Last modified by Annelie Klint Nilsson at