Informatör (dnr 2.2.1-287/18) Ansök senast: 31 augusti

Institutet för rymdfysik söker en

Informatör

I arbetsuppgifterna som informatör ingår ett helhetsansvar för såväl den interna som externa kommunikationen och informationen. Ansvaret består bland annat av att planera, driva och genomföra kommunikationsinsatser av olika slag för hela organisationen och för de enskilda forskningsprogrammen, att genomföra insatser med webbutveckling, att ha kontakter med media, att genomföra layoutarbete, att göra annonser m.m., att beställa trycksaker, att samordna studiebesök och genomföra rundvandringar, att delta i planering och genomförande av arrangemang och events, att skriva nyhetsbrev samt att vara behjälplig vid språkgranskning och korrekturläsning. Även andra administrativa uppgifter kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

– har kunskaper inom webbutveckling och webbpublicering förvärvade genom erfarenhet och/eller utbildning,

– har erfarenhet av informations- och/eller kommunikationsarbete,

– har kunskaper i textproduktion, gärna med ett populärvetenskapligt angreppssätt,

– goda kunskaper såväl muntligt som skriftligt i svenska och engelska,

– kan tillträda tjänsten snarast.

Det är meriterande om du:

– har erfarenhet av informationsarbete genom sociala medier,

– har kunskaper i grafisk formgivning och bildbehandling,

– behärskar layoutprogram.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och vi värdesätter samarbetsförmåga, effektivitet, noggrannhet och flexibilitet. Du uppskattar att ta ett stort eget ansvar och samtidigt vara del av ett team. Du är kreativ och nytänkande. Du har ett lösningsinriktat arbetssätt vilket innebär att du så långt som möjligt självständigt löser eventuella problem som uppkommer. Arbetsuppgifterna ställer höga krav på att du har en vilja och förmåga att arbeta verksamhetsnära. Kommunikation med interna och externa kontakter ingår vilket ställer krav på social förmåga och servicekänsla. Vidare kräver rollen att du har förmågan att arbeta mot satta deadlines.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi kan erbjuda dig ett fritt och självständigt arbete i en trivsam miljö. Du får, genom att vara en del i förvaltningens administration, möjlighet att bidra till vår kärnverksamhet – att bedriva forskning av högsta vetenskapliga kvalitet.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på 50 % under ett år med placering i Kiruna. Tillträde sker så snart som möjligt. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Mer information om tjänsten kan lämnas av:

Ella Carlsson Sjöberg, Vik. Föreståndare, 0980-790 87, ella@irf.se

Fackliga representanter:

Uwe Raffalski, SACO-S, 0980 -790 21, uwe@irf.se

Ashkan Ekhtiari, ST, 0980-790 78, ashkan@irf.se

Ansökan ska innehålla ett personligt brev och CV.

Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till: registrator@irf.se

eller till: Institutet för rymdfysik, Registrator, Box 812, 981 28 Kiruna

Sista ansökningsdag är 31 augusti 2018
Ange ref. dnr 2.2.1-287/18

Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser

Created by Rick McGregor at

Last modified by Annelie Klint Nilsson at