Doktoranden Daniel Kastinen prisas för vetenskapligt manuskript

Det var vid den internationella radiovetenskapliga unionens konferens som Daniel Kastinen lyckades ta sig till final i en vetenskaplig manuskripttävling. Studien om radarmätningar, tillämpbar för bland annat meteor- och rymdskrotstudier, resulterade i en tredje plats.

Omkring 100 doktorander hade skickat in bidrag till manuskripttävlingen som presenterades vid konferensen URSI-RASC på Gran Canaria i maj. Som en av tio utvalda finalister fick IRF:s doktorand Daniel Kastinen chansen att muntligt presentera sitt bidrag. Vinnarna presenterades under en galamiddag den 30 maj.

”Det var en väldigt bra och kul erfarenhet att göra en vetenskaplig presentation i tävlingssyfte för en så bred publik som URSI AT-RASC lockar. Man tvingas tänka i andra banor i sitt presenterande och jag kommer garanterat försöka närvara vid konferensen nästa gång också!”, säger Daniel Kastinen.

För att kunna delta i konferensen erhöll han ett IRF60-SNRV-stipendium med medel från Svenska Nationalkommittén för radiovetenskap och Nordiska RadioSamfundet (NRS).

Konferensen URSI AT-RASC, med den vetenskapliga manuskripttävlingen stöds ekonomiskt av USA:s nationella URSI-kommitté.

Mer information: http://www.atrasc.com/student-paper-competition.php

Bildtext: Daniel Kastinen (mitten) tillsammans med ordföranden i tävlingskommittén, prof. Sembiam Rengarajan (California State University, Northridge, CA, USA) och URSI:s president, prof. Makoto Ando (National Institute of Technology, Japan).
Foto: Asta Pellinen-Wannberg

Created by Annelie Klint Nilsson at

Last modified by Annelie Klint Nilsson at