Forskningsingenjör inom analog elektronik (dnr: 2.2.1-147/18) Ansök senast: 31 maj

Vill du utveckla rymdinstrument för att flyga till Jupiter och andra planeter i solsystemet?
Vill du vara en del av ett dynamiskt och motiverat arbetslag?
Vill du få saker att hända?

Institutet för rymdfysik, IRF, i Kiruna söker en

Forskningsingenjör inom analog elektronik 

Inom forskningsprogrammet Solsystemets fysik och rymdteknik utforskar vi solsystemet. Gruppen består av forskare och ingenjörer med olika specialkunskaper. För närvarande leder programmet ett internationellt konsortium som kommer att utveckla och leverera instrument till den europeiska rymdorganisationen ESA:s projekt JUICE (Jupiter Icy Moons Explorer), som under de kommande tio åren kommer att utforska Jupiter och dess månar.

Programmet utvecklar för närvarande också instrument för andra europeiska, kinesiska och ryska vetenskapliga satelliter. Vi samarbetar med ESA och NASA och rymdorganisationer i Ryssland, Indien, Kina och Japan. Mer information om aktiviteterna i programmet och dess projekt finns här: http://www2.irf.se/program/sspt/

Din uppgift blir att utveckla, konstruera, tillverka och testa elektroniska och elektromekaniska system för rymdinstrument. Vi söker i första hand en ingenjör med erfarenhet av analog elektronik och kraftsystem.

Processen från idé till ett färdigt instrument utförs huvudsakligen vid IRF och uppgifterna är därför utmanande, utvecklande och varierade. Framställning av teknisk dokumentation är en viktig del av arbetet och också att muntligen kunna kommuniceras resultaten av arbetet. Alla projekt innebär internationella samarbeten, vilket innebär både in- och utrikes resor.

Kvalifikationer:
Civilingenjörsexamen i elektronik möjligtvis med en specialisering inom rymdteknik.

Erfarenhet av utveckling och testning av analoga elektroniksystem (t.ex. förstärkare och kraftaggregat) för rymd- eller flygapplikationer värderas högt. Erfarenhet eller kunskap om konstruktion av digitala system, programmering i VHDL och annan programmering är meriterande, såväl som kunskap om rymdteknik. På grund av de omfattande internationella kontakterna är det viktigt att du behärskar engelska i tal och i skrift.

Arbetet medför höga krav på självständighet, noggrannhet, initiativförmåga och förmåga att lösa problem inom många teknikområden. Förmåga att samarbeta inom arbetsgruppen såväl som med externa parter är ett krav. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Detta är en tillsvidaretjänst vid IRF:s huvudkontor i Kiruna. Tjänsten är tillgänglig omedelbart. Tillträdesdag enligt överenskommelse.

För ytterligare information kontakta:
Herman Andersson, teknisk chef, e-post: herman.andersson@irf.se, + 46-980-790 34 

Fackliga representanter:
Gabriella Stenberg Wieser, SACO-S, e-mail: gabriella@irf.se, +46-980- 790 14
Ashkan Ekhtiari, ST, e-mail: ashkan@irf.se, tel. +46-980-790 78

Sista ansökningsdag är 31 maj 2018. Ansökan ska innehålla ett CV, ett personligt brev (max en sida) med relevant erfarenhet, kopior av akademiska utskrifter och kontaktuppgifter till två professionella referenser.

Ansökan ska lämnas in, helst via e-post till: registrator@irf.se
eller med brev till:
Svenska Institutet för rymdfysik,
Registrator,
BOX 812,
SE-981 28 Kiruna, Sverige

Sista ansökningsdatum: 31 maj 2018
Vänligen använd referensnummer: 2.2.1-147 / 18

Om din ansökan skickas via e-post får du en bekräftelse på att IRF har mottagit det. Om du inte har fått en bekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registratorn, + 46-980-79000.

————————————————–

Sista ansökningsdatum: 2018-05-31

————————————————–

Created by Annelie Klint Nilsson at 2018-04-27
Last modified by Annelie Klint Nilsson at 2018-05-04