Gästforskare (dnr: 2.2.1-137/18) Ansök senast: 4 maj

Institutet för rymdfysik i Kiruna söker

Gästforskare

Inom IRF:s forskningsprogram Solsystemets fysik och rymdteknik, SSPT, utvecklas instrument för rymdfarkoster som utforskar solsystemet. Gruppen består av forskare och ingenjörer med olika specialistkompetenser.

Här http://www2.irf.se/program/sspt/ finns mer information om programmets verksamhet.

Arbetsuppgifter:

Arbetet fokuserar på dataanalys av satellitmätningar för att förstå växelverkan mellan solvinden och atmosfären runt planeten Mars. Fokus är på kombinerade studier som använder partikeldata från rymdfarkosterna Mars Express och MAVEN.

Kvalifikationer:

Doktorsexamen i rymdfysik med fokus på solvindens växelverkan med planeter och/eller deras atmosfärer är ett krav. Erfarenhet och kunskaper i satellitdataanalys är ett krav och erfarenhet av arbete med data från rymdfarkosten MAVEN är meriterande.

Arbetet ställer höga krav på självständighet, noggrannhet och initiativförmåga. Förmåga att kunna samarbeta såväl inom gruppen liksom med externa parter är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten, med placering vid huvudkontoret i Kiruna, är en tidsbegränsad anställning på heltid under sex månader. Tillträde till tjänsten sker omgående.

Mer information om tjänsten kan lämnas av:

Fackliga representanter:

Ansökan ska innehålla ett personligt brev, CV och dokumentation av kvalifikationer samt kontaktinformation till två referenser.

Välkommen med din ansökan till:

Institutet för rymdfysik,
Registrator,
Box 812,
981 28 Kiruna

eller via e-post till registrator@irf.se

senast den 4 maj 2018.
Ange ref. dnr 2.2.1-137/18

Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.

Created by Rick McGregor at 2018-04-16
Last modified by Annelie Klint Nilsson at 2018-04-16