Mjukvaruingenjör (2.2.1-267/17) Ansök senast: 12 november.

Institutet för rymdfysik söker

Mjukvaruingenjör

med fokus på inbyggda system och vetenskaplig databehandling.

Arbetsuppgifter
Du blir en del av en framgångsrik forskningsgrupp som bygger vetenskapliga instrument för rymdfarkoster som utforskar solsystemet. Ditt huvudsakliga arbetsområde inkluderar ombord-programmering för rymdinstrument och tillhörande efterbehandling av data. Viktiga arbetsuppgifter är utveckling och utprovning av programvara för rymdinstrument och markbaserade stödsystem och testsystem för hårdvara samt system för databehandling. Fokus kommer att vara relaterat till ESAs satellit till Jupiter, JUICE (JUpiter ICy moons Explorer), där vi leder ett internationellt konsortium för att bygga och driva ett vetenskapligt instrument. Arbetsuppgifterna inkluderar internationellt samarbete med andra forskningsinstitut och rymdorganisationer, så som ESA och NASA. Andra relevanta programmeringsuppgifter inom forskningsgruppens projekt kan också bli aktuella.

Kvalifikationer
Du är högskoleutbildad på Mastersnivå eller motsvarande, inom mjukvaruutveckling (software engineering) eller elektronik. Kunskap om och erfarenhet av arbete med inbyggda realtidssystem och Linuxbaserade utvecklingsmiljöer värdesätts högt. Huvudsakliga programmeringsspråk är C för inbyggda system, samt C++ och Python för markbaserade tester och databehandling.

Kunskaper inom digital elektronik, tester och utveckling av elektroniksystem och feltolerant mjukvara är meriterande.

Du ska kunna arbeta självständigt. Arbetet sker i en internationell miljö och förmåga att samarbeta väl både inom gruppen och med internationella grupper krävs. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du blir medlem i en grupp som är specialiserad på utveckling av mätprinciper, mekanik, analog och digital elektronik och mjukvara för de rymdinstrument som vi bygger. Mer information om gruppens aktiviteter finns på http://www.irf.se

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Kiruna. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Mer information om tjänsten kan lämnas av:
Prof. Stas Barabash, e-post: stas.barabash@irf.se, 0980-791 22
Fackliga representanter:
Gabriella Stenberg Weiser SACO-S, epost: gabriella@irf.se, 0980- 790 14
Stefan Karlsson, ST, e-post: stefan.karlsson@irf.se, 0980- 790 29

Ansökan ska innehålla ett CV, ett kort brev (en sida) med relevanta erfarenheter, dokumentation av kvalifikationer samt kontaktinformation till två referenser.
Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till registrator@irf.se eller till:
Institutet för rymdfysik
Registrator
Box 812,
981 28 Kiruna

Sista ansökningsdag är den 12 november 2017
Ange referensnummer: 2.2.1-267/17

Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Institutet för rymdfysik, IRF, är en statlig myndighet som bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, atmosfärfysik och rymdteknik. Många av IRF:s projekt drivs som stora internationella projekt i samarbete med andra forskningsinstitut och rymdorganisationer. IRF har cirka hundra anställda och har verksamhet i Kiruna (huvudkontoret), Umeå, Uppsala och Lund.

————————————————————–
Last Application Date: 2017-11-12
————————————————————–

Created by Annelie Klint Nilsson at 2017-10-25
Last modified by Annelie Klint Nilsson at 2021-05-04