Vikarierande ekonomiadministratör (2.2.1-233/17) Ansök senast: 17 september.

Institutet för rymdfysik, IRF, är en statlig myndighet som bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, atmosfärfysik och rymdteknik. Många av IRF:s projekt drivs som stora internationella projekt i samarbete med andra forskningsinstitut och rymd-organisationer. IRF har cirka hundra anställda och har verksamhet i Kiruna (huvudkontoret), Umeå, Uppsala och Lund.

Institutet för rymdfysik söker en

Vikarierande ekonomiadministratör

Arbetet som ekonomiadministratör är varierat och spänner över olika områden. I arbetsuppgifterna ingår hantering av löpande ekonomiadministration i kund- och leverantörsreskontra, anläggningsredovisning, in- och utbetalningar, kontoavstämningar, momsrapportering, projektredovisning och att vara ett stöd och delta i bokslutsarbete. Granskning och kontroll av reseräkningar är också en del i arbetet. Även andra administrativa uppgifter kan förekomma. Systemförvaltning ingår som t.ex. uppdatering av konto – och redovisningsplan och registervård.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
– har djupa och breda kunskaper inom området ekonomi förvärvade genom erfarenhet och/eller utbildning
– har kunskaper inom ekonomisk redovisning
– har goda kunskaper i Office-paketet, framförallt i Excel
– behärskar svenska väl i både tal och skrift samt behärskar engelska i tal och enklare skrift
– kan tillträda tjänsten snarast

Det är meriterande om du:
– har akademisk utbildning inom ekonomi
– har erfarenhet av arbete inom en statlig myndighet
– har erfarenhet av de administrativa systemen Agresso och/eller Primula
– har erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter

Mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och vi värdesätter samarbetsförmåga, effektivitet, noggrannhet och flexibilitet. Du uppskattar att ta ett stort eget ansvar och samtidigt vara del av ett team. Du har ett lösningsinriktat arbetssätt vilket innebär att du så långt som möjligt självständigt löser eventuella problem som uppkommer.
Arbetsuppgifterna ställer höga krav på att du har en vilja och förmåga att arbeta verksamhetsnära och kommunikation med interna och externa kontakter ingår vilket ställer krav på social förmåga och servicekänsla. Vidare kräver rollen att du har ett stort intresse för ekonomi samt förmågan att arbeta mot satta deadlines.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi kan erbjuda dig ett fritt och självständigt arbete i en trivsam miljö. Du får, genom att vara en del i förvaltningens administration, möjlighet att bidra till vår kärnverksamhet – att bedriva forskning av högsta vetenskapliga kvalitet.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på heltid tom 2019-01-31 med placering i Kiruna. Tillträde sker så snart som möjligt. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Mer information om tjänsten kan lämnas av:
Anna-Karin Ukonsaari, Ekonomichef, 0980-790 54, anna-karin.ukonsaari@irf.se

Fackliga representanter:
Gabriella Stenberg Wieser, SACO-S, 0980-0980-790 14, gabriella@irf.se
Stefan Karlsson, ST, 0980-790 29, stefan.karlsson@irf.se

Ansökan ska innehålla ett personligt brev och CV.
Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till: registrator@irf.se
eller till: Institutet för rymdfysik, Registrator, Box 812, 981 28 Kiruna
Sista ansökningsdag är 17 september 2017
Ange ref. dnr 2.2.1-233/17

Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

————————————————————–
Last Application Date: 2017-09-17
————————————————————–

Created by Annelie Klint Nilsson at 2017-09-06
Last modified by Annelie Klint Nilsson at 2018-01-03